Αποστολέας Θέμα: Γιατί η "Ανυπόταχτη Κρήτη" στηρίζει το Gay Pride του Ηρακλείου  (Αναγνώστηκε 278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gogo

  • "Ξεμαλλιάρης"
  • ************
  • Μηνύματα: 2687
  • Καλοκαιρινή Ενέργεια +9/-0
  • Φύλο: Γυναίκα

Η παράταση "Ανυπότακτη Κρήτη" του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης, χαιρετίζει και στηρίζει το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης που θα γίνει στις 26 και 27/6 στο πάρκο Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

"Σε αντίθεση με τα pride της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το pride της Κρήτης βασίζεται αποκλειστικά στην αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των διοργανωτών/τριών του και των συμπαραστατών τους. Δεν είναι απλά άλλο ένα πολιτιστικό happening μέσα στο καλοκαίρι. Είναι μια πολιτική μάχη διεκδίκησης της ελευθερίας έκφρασης και διάθεσης του σώματος και της επιθυμίας.

Αυτές τις μέρες τιμούμε  την επέτειο της ΄μάχης της Κρήτης΄ μιας μάχης που έδωσε ο λαός με τσουγκράνες και ξύλα ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό . Λίγοι , δυστυχώς γνωρίζουν για το ολοκαύτωμα των ομοφυλόφιλων . Εκατό χιλιάδες υπολογίζεται ότι συνελήφθησαν, οι μισοί καταδικάστηκαν και οδηγήθηκαν σε φυλακές, ενώ δεκαπέντε χιλιάδες στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ελάχιστοι επιβίωσαν....

Δεν είναι τυχαίο που στην σημερινή πολιτική συγκυρία, για πρώτη φορά στην Κρήτη εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με ναζιστικές απόψεις. Όσο και αν τα μμε βαφτίζουν με νέα ονόματα όπως ΄μπούλιγκ΄ την προκατάληψη και την επιθετικότητα,  ενάντια σε άτομα που δεν ταυτίζονται με τα ιστάμενα πρότυπα η ουσία είναι πάντα ίδια.

Σε εποχές καπιταλιστικής κρίσης που το κράτος έχει αναθρέψει στα σπλάχνα του τον φασισμό η διαφορετικότητα και η σεξουαλική ταυτότητα αποτελεί στόχο. Λέγεται ότι η δημοτική αρχή του Ηρακλείου δέχεται έντονες πιέσεις από συντηρητικούς κύκλους για να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ασθενείς στα νοσοκομεία δεν έχουν ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές και φάρμακα, αλλά από τα οστά της Αγ. Βαρβάρας. Δεν θα τους αφήσουμε!

Τα αντιφασιστικά αισθήματα των κρητικών , και το αντιφασιστικό κίνημα που οργανώθηκε είναι που δεν άφησαν να ανθίσει ο φασισμός στο νησί μας , κρατώντας τα ποσοστά τους στα χαμηλότερα επίπεδα από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι νεολαίοι της Κρήτης είναι αυτοί που διαδηλώνοντας μετά το θάνατο του Π. Γιακουμάκη διεκδίκησαν ότι καμία προκατάληψη δεν θα περάσει σ’αυτό το νησί και κανένα «μπούλινγκ» δεν θα μείνει αναπάντητο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη όλων μας !

Δεν θα δώσουμε σε κανέναν τον χώρο  να σπείρει τον φόβο και την προκατάληψη στον τόπο μας.

Στηρίζουμε το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ και  διεκδικεί  ίσα δικαιώματά και ελευθερία έκφρασης.

Όλοι και όλες στο 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης στις 26/27 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδηπηγή:cretaplus.gr
Never Stop Believing !