top of page

Η μοναδική φωνή πίσω από το #CretanThriller !Ο κύριος στην φωτογραφία δεν είναι ευρέως γνωστός. Δεν "παίζει" στην τηλεόραση, δεν συμμετείχε σε reality show, δεν ήρθε ποτέ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των κοσμικών ατασθαλιών ή των followers του. Δεν αποτέλεσε ποτέ ίσως αυτό που κατατάσσει η κοινωνία "σημαντικό" σήμερα. Θυμάμαι παλιά, στο σχολείο ακόμη, όταν σαν παιδιά βλέπαμε κάποιον γνωστό από την τηλεόραση τρέχαμε σε φάση χαβαλέ να βγάλουμε φωτoγραφία μαζί του! Τα χρόνια περνούσαν και αυτή η "ανάγκη" να βγάλω φωτογραφία με κάποιον ξεθώριαζε. Ίσως γιατί δεν θεωρούσα πραγματικά σημαντικό κάποιον για να δημιουργήσω μια ανάμνηση μαζί του.


Ο κύριος λοιπόν αυτός, ονομάζεται Γιώργος Παπαγεωργίου! Μην τον "γκουγκλάρετε", δεν θα βρείτε τίποτα. Μάθετε όμως αυτό: Ίδρυσε έναν από τους ιστορικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα στα late 60's, και με την βαθιά ανατριχιαστική μπάσα φωνή του μετέδιδε ότι πρότασσε η ψυχή του και αυτό το τσιγάρο που δεν έσβηνε ποτέ ! Ένας ναός της μουσικής, γεμάτος με δίσκους, πικάπ και εξώφυλλα εφημερίδων εποχής, που άνοιγε που και που για "προσκυνήματα" μικρών καλαντάρηδων -που έβαζαν τα δυνατά τους για να ακουστούν δυνατά στα FM- όταν ο σταθμός αναμεταδιδόταν τηλεφωνικά ακόμα και στην Αυστραλία. Παράλληλα χρησιμοποίησε αυτή την επιρροή πρωτοστατώντας στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό και τον Σύλλογο Αιμοδοτών συμβάλλοντας ενεργά με τον εθελοντισμό του σε μια καλύτερη κοινωνία.


Όταν μας ήρθε η ιδέα για το #CretanThriller η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η αναπλήρωση της αφήγησης στο soundtrack. H ερμηνεία του Vincent Price δεν άφηνε περιθώρια. Που θα βρίσκαμε τέτοια φωνή στην Ελλάδα ;; Και ξαφνικά... ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ !! Αλλά που είναι ; Είχαμε χρόνια να τον δούμε! Όταν μάθαμε από τον γιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο ότι η κατάσταση της υγείας του δεν είναι τόσο καλή, χάθηκε κάθε ελπίδα. Πως θα ηχογραφούσε σε studio ενώ δεν μπορεί να περπατήσει ; - Η ψυχολογία του πως είναι ; (ρώτησα) ΑΚΜΑΙΑ, μου λένε!! Τον παίρνω αμέσως τηλέφωνο... "Πα-ρα-κα-λώ" μου λέει....... και η φωνή του παντρεύτηκε σε ψηλό βουνό με την προσδοκία μου!! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πήγαμε σπίτι του μια Κυριακή και τον βρήκαμε να ακούει ειδήσεις με φόντο την θάλασσα, ενώ το φαγητό μύριζε από τον φούρνο και η γυναίκα του μας τσιγκλούσε συνέχεια για κέρασμα. Στήσαμε ένα μικρόφωνο και έναν εγγραφέα μπροστά του... Ξαφνικά σαν να άλλαξε το φόντο γύρω μας και βρεθήκαμε να κάνουμε ξανά εκπομπή μαζί του στα θρυλικά 60's ! "Κλέψαμε" την φωνή του με τον Μιχάλη Ζαμπετάκη και φύγαμε σχεδόν τρέχοντας από ενθουσιασμό έχοντας τα λάφυρα στο τσεπάκι μας! "Το "χουμε" του λέω!


Μπορεί το Καλοκαίρι Στο Νότο να είναι πια στο επίκεντρο και οι προτάσεις συνεργασίας να πάνε και να έρχονται, εμείς όμως συνεχίζουμε να πορευόμαστε με αυτούς τους ανθρώπους. Που δεν αλλάζουν προσωπεία μέσα σε μια ημέρα, δεν πάνε όπου φυσήξει ο άνεμος, που μπορείς να "χτίσεις" μαζί τους, να τους εμπιστευτείς... και σε γεμίζουν ιστορίες γεμάτες sepia ατμόσφαιρα στις οποίες ανυπομονείς να βουτήξεις. (Πηγή : Facebook Profile: George Balothiaris)

Comments


Logo_Ksn2014_2.png
bottom of page