top of page
Anchor 1

9FACTS

ΕΝΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ !

Rakibusters
CretanCasaDePapel_4.jpg

Ένα από τα πιο δύσκολα βίντεο

που έχουμε πραγματοποιήσει αφού εν μέσω πανδημίας έγιναν γυρίσματα σε 5 χώρες!

KSN_RAKIBUSTERS.jpg

#History in the Making

23 Ιουλίου 2003.. Νησί Χρυσή (...ή Γαιδουρονήσι) νότια της Κρήτης ! Ώρα : 23.00 περίπου το βράδυ. Ξαπλωμένοι όλοι σε ξαπλώστρες που έχουμε πάρει από την παραλία… Το παλιό – ταλαιπωρημένο από σχολικές εκδρομές cd-player παίζει Duran Duran – Ordinary World.. Εμείς και τα αστέρια…Τότε καταλάβαμε ότι ζούμε κάτι ξεχωριστό. Το δικό μας Καλοκαίρι Στο Νότο… ! Αυτό που ακολούθησε λίγο πολύ είναι γνωστό ! Ξεκινήσαμε από έναν μικρό ραδιοφωνικό σταθμό μικρής εμβέλειας στην Ιεράπετρα που μετα βίας έπιανε στην γύρω περιοχή και ξεκινήσαμε να μεταδίδουμε ότι πιο αυθόρμητο και αληθινό είχαμε μέσα μας ! Από γελοίες καταστάσεις μέχρι σοβαρές συζητήσεις με πολιτικούς ! Η εκπομπή έγινε γνωστή και σύντομα όλο και περισσότεροι άνοιγαν τους δέκτες τους στο ‘Καλοκαίρι Στο Νότο’ ! Στο τέλος του πρώτου μήνα, η ανταπόκριση μας έδειξε τον δρόμο. Και όλα αυτά από έναν σταθμό που δεν είχε καν την υποδομή να βγάλουμε ένα… τηλέφωνο στον αέρα ! Η δεύτερη χρονιά μας βρήκε στον Planet 90.6 όπου συνεχίσαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια, για να καταλήξουμε στο Ράδιο Λασίθι και τον Madness95, πρώτο σε ακροαματικότητα στον Νομό Λασιθίου ! Από τα επόμενα χρόνια, πρώτα το Ηράκλειο και ύστερα το Ρέθυμνο άρχιζαν να μπαίνουν στο κλίμα αναμεταδίδοντας την εκπομπή ! Τα επόμενα χρόνια η παρέα του ”Καλοκαίρι Στο Νότο” μεγαλώνει απότομα. Στην ομάδα προστίθεται ο Λάμψη 92,9 ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Ηράκλειο, για να ακολουθήσει ο Ήχος 94,2 στο Ρέθυμνο ! Αργότερα ακολούθησαν και τα Χανιά και ο Magic Fm 98.2 που έβαλαν τις βάσεις για μια ισχυρή Παγκρήτια μετάδοση με τεράστια πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη, ενώ πλέον μεταδίδεται από τον μεγαλύτερο επικοινωνιακό όμιλο στα Χανιά (Νέα Τηλεόραση - Fresh Radio) ! Τα τελευταία χρόνια το ”Καλοκαίρι Στο Νότο” γίνεται η πρώτη εκπομπή που μεταδίδεται ζωντανά σε Αυστραλία και Αμερική, πρώτη φορά για Ελληνική Ραδιοφωνική Εκπομπή ! Με συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, από την Μαρινέλλα μέχρι τον Robin Skouteris, εκδηλώσεις που αφήνουν εποχή,  ασύγκριτη παραγωγή από τα ηχητικά spot’s έως την ποιοτική γραφιστική κάλυψη σε κάθε κίνηση μας αλλά και συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό… μα πάνω απ’όλα με την δύναμη και την συμμετοχή του κόσμου που το στηρίζει, το "Καλοκαιρι Στο Νότο"  κατάφερε να είναι η μεγαλύτερη ραδιοφωνική παραγωγή στην Κρήτη και σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με εργασίες και δραστηριότητες που υπερβαίνουν ακόμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις ! 

Γωγώ Βερίγου

Το ”Καλοκαίρι Στο Νότο” ξεκίνησε ως ιδέα και αργότερα μετουσιώθηκε στην ραδιοφωνική της μορφή, και αυτή είναι ίσως η ουσιώδης διαφορά από τις υπόλοιπες ραδιοφωνικές παραγωγές που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Πιστεύουμε ότι κάτι τρέχει με αυτό το καλοκαίρι. Ότι μάλλον δεν είναι το κλίμα, ούτε ο καιρός που είναι διαφορετικός… αλλά το πως αλλάζουμε εμείς και αφήνουμε τους εαυτούς μας έστω λίγο πιο ελεύθερους, έστω και λίγο πιο ανεξάρτητους από τον καθωσπρεπισμό της καθημερινότητας… Είναι εκείνο το λεπτό σημείο που οι πράξεις οδηγούνται στην μηχανοποίηση, οι σκέψεις στο κλισέ, και τα λόγια στην στειρότητα. Το ”Καλοκαίρι Στο Νότο” είναι πάνω από κοινωνίες, πλαστούς παραδείσους και κράτη. Δεν έχει σχέση με υλικά, και δεν απαρτίζεται από ανθρώπους με μπαταρίες. Είναι μια ιδέα. Η οποία συλλαμβάνεται τις πρώτες πρωινές ώρες, με μέτριο και δροσερό αεράκι και με την αυγή να σου απενεργοποιεί την σκέψη. Είναι το soundtrack του κύματος, όταν ζαλίζεσαι στην ξαπλώστρα από τον ήλιο. Είναι το ξέσπασμα, στο πρώτο ρεφρέν, του πρώτου καλού τραγουδιού που επέλεξε ο Dj στο club και μας έκανε να διακόψουμε έστω και για λίγο την κουβέντα που είχαμε με τον διπλανό μας. Είναι τέλος, η αποποινικοποίηση της ατομικής ανεξαρτησίας και της πραγματικής ελευθερίας που βάλλεται από ανθρώπους ίδιους σαν εμάς, αλλά με μεγαλύτερες καρέκλες. Είναι η ενδόμυχη τάση κάθε ατόμου, που δανείζεται λίγο από την αύρα του καλοκαιριού, για να ξεφύγει, νοητά σε μια παραλία, την ώρα που είναι στο γραφείο, σε μια άχαρη συνάντηση, ή σε έναν δρόμο γυρίζοντας αργά σπίτι από την δουλειά. Αυτό προσπαθούμε να εκφράσουμε ! Πάντα πιστεύαμε ότι ένα καλό καλοκαίρι είναι ικανό να ενώσει τους ανθρώπους, μέσα από μια κοινή θέληση για απόδραση από τα γκρίζα τετριμμένα. Και… ποιος ξέρει τι μπορεί να προέλθει από αυτήν την ένωση… Για αυτό λοιπόν όπως έλεγε και ένα παλιότερο σλόγκαν μας ‘Smile, and Never Stop Believing’…!! Δείτε στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί μια χαρακτηριστική συρραφή στιγμών από τον εορτασμό των 10 χρόνων μας το 2013 που περιγράφει κάπως την πορεία μας μέχρι σήμερα !

Γιώργος Μπαλοθιάρης

Το 2009 ξεκίνησε και την διοργάνωση του B.I.G Party Ierapetra Xperience ! Τα αμέσως επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο Beach Party στην Κρήτη, ενώ η προσέλευση του 2010 με πάνω απο 8000 επισκέπτες το κατέταξε ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα ! Δείτε το τελευταίο After Movie του B.I.G Party Ierapetra Xperience εδώ ! Το 2013 η παραγωγή του ”KΣΝ” προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση με μεγάλο ρίσκο. Ανέστειλε την διοργάνωση του B.I.G Party και προετοιμάζει μέχρι και σήμερα ένα πολύ δύσκολο αλλά εξίσου υποσχόμενο project, δεδομένων των διακυμάνσεων της Ελληνικής οικονομίας ! Διαβάστε περισσότερα για αυτή την προσπάθεια εδώ ! To 2016 το ”Καλοκαίρι Στο Νότο” γίνεται το απόλυτο Ελληνικό viral με το σχετικό βίντεο "Let’s Do it Χαρίλαε” να χτυπάει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και να γίνεται θέμα στο σύνολο του έντυπου, τηλεοπτικού και διαδικτυακού τύπου της χώρας ! Έφτασε μάλιστα μέχρι και την Βουλή των Ελλήνων, αφού το πολιτικό κόμμα ”Ένωση Κεντρώων” με αφορμή τις περιπέτειες της Μαρίκας και του Χαρίλαου προσκάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα σε οικουμενική κυβέρνηση προκαλώντας εκ νέου συζήτηση για το βίντεο της εκπομπής σε πολιτικά πάνελ και συζητήσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα. Υπολογίζεται πως το βίντεο από το σύνολο των πηγών που ανέβηκε (φιλοξενήθηκε αυτόνομα μέχρι και από την σελίδα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο Facebook)  άγγιξε σχεδόν τις 400.000 προβολές ! Εκατοντάδες websites και δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές μετέδωσαν ζωντανά και έκαναν ρεπορτάζ για το χιουμοριστικό βίντεο αλλά και τους πρωταγωνιστές του που ανάμεσα σε άλλα προωθούσαν και το Καλοκαίρι στην Κρήτη ! Δείτε το βίντεο από την δική μας σελίδα εδώ ! Και φυσικά ακολούθησε το 2018 με το Cretan Survivor να σημειώνει 1.000.000 προβολές σε 15 ώρες και πάνω απο 4.000.000 συνολικά μέχρι σήμερα ! Όπως ήταν λογικό το Youtube το κατέταξε στην Ελληνική version της παγκόσμιας λίστας Youtube Rewind με τα 10 δημοφιλέστερα Ελληνικά βίντεο στον κόσμο ! Επίσης λίγους μήνες αργότερα το Καλοκαίρι Στο Νότο τιμήθηκε με το μοναδικό χρυσό βραβείο στα Regional Media Awards για την καλύτερη ραδιοφωνική παραγωγή στην Ελληνική περιφέρεια ! Το site αυτό όμως δεν είναι το σπίτι μιας εκπομπής. Είναι ο επίσημος χώρος ενός τρόπου ζωής. Και δεν έχει να κάνει με εποχή. Ζήσε το δικό σου Καλοκαίρι στο Νότο δεν σημαίνει, άκου την εκπομπή… Σημαίνει ζήσε ελεύθερα, συναρπαστικά σαν να είναι η τελευταία ημέρα της ζωής σου !

bottom of page