top of page

Το βραβείο Ermis στο Καλοκαίρι Στο Νότο !


Τα Ermis Awards, ο πιο σημαντικός θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα, διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος και αποτελούν το κορυφαίο γεγονός του κλάδου της διαφήμισης και επικοινωνίας στη χώρα μας ! Το "Καλοκαίρι Στο Νότο" κατάφερε να αποσπάσει βραβείο στην κατηγορία Digital Video για το Cretan Casa De Papel έχοντας απέναντι του μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και εξαιρετικές καμπάνιες με εξαψήφια Budget ! Διαφημιστικά με γνωστές αεροπορικές εταιρείες, αλυσίδες παιχνιδιών που έχουν γίνει συνώνυμες με την λέξη viral, τεράστιες αλυσίδες εστίασης και υπηρεσίες όπως εκπροσωπούνται από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα !

Σε αντιδιαστολή με καμπάνιες στις οποίες εμπλέκονται από αρκετές δεκάδες, έως εκατοντάδες άτομα (και φέρνουν προφανώς ένα άκρως αξιόλογο αποτέλεσμα το οποίο απολαμβάνει το ευρύ κοινό καθημερινά online αλλά και στους τηλεοπτικούς του δέκτες), είναι λίγο αστεία η χρήση των μέσων που χρησιμοποιεί το "Καλοκαίρι Στο Νότο" ! Νοικοκυρές και χωριά ολόκληρα που ξεσηκώνονται στο πόδι για ένα πλάνο, non stop γυρίσματα 21 ωρών με πλάνα ακόμα και σε δυσπρόσιτα μέρη -παντελώς άυπνοι- λίγο πριν βγει ο ήλιος, κουβάλημα (από αυτό που θέλεις μια εβδομάδα να συνέλθεις) και φυσικά πολύ γέλιο ! Με ένα σενάριο που λίγο θέλει να μην διαλυθεί στο χέρι, ο Γιώργος Μπαλοθιάρης και η Γωγώ Βερίγου εκτελούν κάθε φορά βήμα βήμα όσα έχουν σκεφτεί με μοναδικό εμπόδιο την ανθρώπινη αντοχή : Τα γυρίσματα των βίντεο έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό ότι αφορούν συμμετέχοντες με μηδαμινή εμπειρία υποκριτικής !



Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ακόμα και ένα βλέμμα να έχει διάρκεια αρκετές ώρες έως να πραγματοποιηθεί, δημιουργώντας τεράστιες καθυστερήσεις που πλέον είναι κανόνας για όσους εμπλέκονται με τα γυρίσματα ! Και όμως ! Γίνεται πραγματικότητα ! Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιος είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κάνει έναν coffee barista να κυκλοφορεί το βράδυ στο σκοτάδι των χωριών προσπαθώντας να γίνει Rakibuster, ή τι κινητοποιεί 3 γιαγιάδες που μετα βίας μπορούσαν να σταθούν στις πρόβες, να στέκονται ουρλιάζοντας σε καρότσες με όπλα μέσα στα άγρια χαράματα, μη θέλοντας να σταματήσει το γύρισμα ! Ξέρουμε όμως κάτι καλά. Όταν πολλοί μπορούν να πιστέψουν σε μια ιδέα, μπορούν να γίνουν θαύματα ! Από αυτά τα μεγάλα, τα φωτεινά ! Που μπορούν να σταθούν απέναντι σε γίγαντες και όμως να επικρατήσουν ! Το βραβείο ermis αποτελεί την μεγαλύτερη διάκριση της εκπομπής μέχρι σήμερα και είναι ακόμη μια απόδειξη πως τα καλύτερα έρχονται ! Πολύ σύντομα η Xperience More πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα μεγάλη πρόκληση που προετοιμάζει εδώ και καιρό ! Ένα τελείως διαφορετικό project το οποίο έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα ! Μένει να δούμε την συνέχεια !

Logo_Ksn2014_2.png
bottom of page