top of page

Όσα δεν ξέρεις για το Κρητικό CASA DE PAPEL !



Πάνω από 1.500.000 προβολές μέσα σε ένα μήνα έχει συγκεντρώσει το Κρητικό Casa De Papel σε Facebook και Youtube και δεν είναι λίγοι που επιμένουν πως θέλουν να δουν τους πρωταγωνιστές του βίντεο σε νέες περιπέτειες !! Ορίστε κάποια δεδομένα που δεν ξέραμε για το σπότ που έχει «ρίξει» το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες :

• Το «Καλοκαίρι Στο Νότο» ψάχνει για τους πρωταγωνιστές σε μακρινά χωριά, αγρούς, κοινωνικές δομές και καφενεία στα παράλια και την ενδοχώρα της Κρήτης ! Σχεδόν όλοι τους, δεν έχουν καμία επαφή με την δημιουργία βίντεο και χρειάζονται δεκάδες πρόβες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα !

• Οι «τραγουδιστές» της Κρητικής version του Bella Ciao που ακούγεται μέσα στο βίντεο δεν είναι άλλοι από τους ψάλτες της τοπικής εκκλησίας, ενώ όλες οι πρόβες έγιναν αργά το βράδυ μέσα σε αυτήν.

• Το περίφημο αλώνι που αποτελεί το στρατηγείο της θείας Μαρίκας είναι πραγματικό αλώνι που όμως στις μέρες μας αποτελεί πολυτελή βίλλα. Για να πραγματοποιηθεί το βίντεο έπρεπε να αδειάσουν όλα τα έπιπλα, να τοποθετηθεί το σκηνικό και να γεμίσει στάχυα.

• Όλα τα γυρίσματα έγιναν σε πραγματικές ώρες ! Για παράδειγμα η σκηνή με τις γιαγιάδες και τα όπλα πάνω στην καρότσα πραγματοποιήθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα ! Ενώ όλες οι βραδινές σκηνές γυρίστηκαν μετά τις 02:00 το βράδυ !

• Όποιος παρατηρήσει καλά το βίντεο θα καταλάβει πως τα κάδρα με τους ηγέτες είναι τέσσερα και όχι τρία !

• Η πτώση του αστυνομικού από τον φράκτη του εκλογικού κέντρου ήταν αληθινή και ο πρωταγωνιστής έπεσε μπρούμυτα από ύψος περίπου 2,5 μέτρων πάνω σε στρώματα που είχαν τοποθετηθεί… και τα οποία λειτούργησαν τελικώς ως τραμπολίνο. Τώρα ξέρουμε όλοι γιατί είναι τόσο φυσικά καταβεβλημένος στο αμέσως επόμενο πλάνο !

• Στην τελική σκηνή με την σχεδία και τους πρωταγωνιστές πάνω σε αυτή, επιστρατεύτηκαν ένα σωρό στρώματα θαλάσσης, σχοινιά και ξύλα, για να κρατήσουν τα καλάμια στην επιφάνεια του νερού, ενώ το πλάνο που τελικώς χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο ήταν τα μοναδικά δευτερόλεπτα ήλιου σε μια συννεφιασμένη ημέρα. Φυσικά αυτά δεν αποτελούν παρά μια μικρή κλεφτή ματιά στα παρασκήνια ! Μάλιστα οι παραγωγοί του «Καλοκαίρι Στο Νότο» Γιώργος Μπαλοθιάρης και Γωγώ Βερίγου, που έγραψαν σενάριο, στίχους και σκηνοθέτησαν το σπότ, αποκάλυψαν πως ήδη ετοιμάζεται ένα βίντεο με πλούσιο backstage από το Κρητικό Casa De Papel, ενώ μέσα σε αυτό θα δούμε και σκηνές από ένα μυστικό party που ετοιμάζεται για τους πρωταγωνιστές !



Logo_Ksn2014_2.png
bottom of page